Verstappen dik tevreden over Grand Prix Bahrein

Verstappen dik tevreden over Grand Prix Bahrein

Max Verstappen was na de kwalificatie van zaterdag al dik tevreden. Hij kwalificeerde zich als tiende voor de Grand Prix van Bahrein. Op zondag tijdens de race promoveerde Verstappen, de in door Verder lezen »

Nico Rosberg regeert in Bahrein

Nico Rosberg regeert in Bahrein

''De race leek wel zes uur te duren'', zo verklaarde Nico Rosberg na afloop van zijn gewonnen race in Bahrein. De Duitse Mercedes coureur reed na een slechte start van zijn stalgenoot Verder lezen »

Vandoorne sneller dan Button in kwalificatie

Vandoorne sneller dan Button in kwalificatie

Formule debutant Stoffel Vandoorne heeft zich als twaalfde gekwalificeerd. De jonge Belg vervangt in Bahrein Fernando Alonso, die donderdag niet door de medische keuring die hij moest ondergaan na aanleiding van zijn Verder lezen »

Verstappen ziet perspectief in Bahrein

Verstappen ziet perspectief in Bahrein

Tijdens de tweede vrije training voor de Grand Prix van Bahrein heeft Max Verstappen de vierde tijd geklokt. De coureur van Toro Rosso reed een tijd van 1:32,406 en was daarmee ruim Verder lezen »

Wolff: ”Geen vertrouwen in het kwalificatiesysteem”

Wolff: ”Geen vertrouwen in het kwalificatiesysteem”

Toto Wolff, baas van Mercedes heeft weinig vertrouwen in de nieuwe manier van kwalificeren. Wolff verwacht niet dat het nieuwe kwalificatiesysteem in Bahrein wel voor positieve reacties gaat geven. Het nieuwe kwalificatiesysteem, Verder lezen »

 

Verstappen dik tevreden over Grand Prix Bahrein

Verstappen dik tevreden over Grand Prix Bahrein

Max Verstappen was na de kwalificatie van zaterdag al dik tevreden. Hij kwalificeerde zich als tiende voor de Grand Prix van Bahrein. Op zondag tijdens de race promoveerde Verstappen, de in door Nico Rosberg gewonnen Grand Prix zijn tiende startplaats tot een zesde plaats.

Eerste punten Toro Rosso in Bahrein

Verstappen was na afloop van de race in Bahrein dan ook dik tevreden, en het was volgens Verstappen dan ook ”een top race”. ”Zesde worden is een top resultaat. Dit is wel een goede revanche voor de slechte race van Melbourne.”
”Om na zo’n redelijke kwalificatie zo’n top resultaat neer te zetten, helemaal omdat dit circuit ons niet ligt. Dit is te merken aan de prestaties van de auto maar ook aan het feit dat het team hier nog nooit punten scoorde, tot nu dan hè!”

Verstappen etaleert talent

In Bahrein etaleerde Verstappen andermaal zijn talent. Met fantastische inhaalacties liet de jonge Limburger zien waarom de grote teams hem in de gaten houden. Vooral de uit remactie van Verstappen op Daniil Kvyat was van wereldklasse. “Hij wilde nog wel verdedigen, maar hij had geen schijn van kans”aldus een tevreden Verstappen.
” Alles klopte tijdens de race, de strategie pakte goed uit, de banden waren super en de auto ging als een tierelier. Fantastisch! Het team heeft een topprestatie geleverd en ik heb veel plezier gehad”, aldus een tevreden Verstappen.
Foto: (C) Red Bull Content Pool

Nico Rosberg regeert in Bahrein

Nico Rosberg regeert in Bahrein

”De race leek wel zes uur te duren”, zo verklaarde Nico Rosberg na afloop van zijn gewonnen race in Bahrein. De Duitse Mercedes coureur reed na een slechte start van zijn stalgenoot Lewis Hamilton, die van poleposition was vertrokken vanaf de eerste ronde aan de leiding en stond deze niet meer af. Tegenstand was er nauwelijks voor de Duitser.

Goed weekend

Rosberg reed de gehele race vooraan en dat past volgens hem zelf precies in het verloop van zijn weekend. ”Het was een geweldig weekend. De start was belangrijk, ik had in de planning staan om het Lewis in de eerste bocht meteen lastig te maken. Nadat ik aan kop lag moest ik proberen om boel te controleren, en dat lukte. Ik ben echt ontzettend blij met deze overwinning”, aldus Rosberg.

”Ik had wel wat meer tegenstand verwacht. Van te voren heb ik voorspeld dat het tussen Lewis, mij en de beide Ferrari’s zou gaan. Ik ben blij met mijn overwinning, ik had het echter nog mooier gevonden als ik er harder voor had moeten vechten. Echter na wat er voor de start gebeurd met Sebastian (geplofte  motor in de warm-up ronde) en Lewis (slechte start en een touche met Bottas in de eerste bocht) is het ook niet raar dat die tegenstand uitbleef. Kimi gaf echter goed partij.

Ver vooruitkijken wil de Duitser niet ondanks dat hij nu bovenaan staat in het kampioenschap. ”Aan het kampioenschap denken durf, wil en kan ik nog lang niet denken. Ik sta nu dan wel bovenaan maar dat kan over drie races wel weer anders zijn. De Ferrari’s zitten ons op de hielen.”

Vandoorne sneller dan Button in kwalificatie

Formule debutant Stoffel Vandoorne heeft zich als twaalfde gekwalificeerd. De jonge Belg vervangt in Bahrein Fernando Alonso, die donderdag niet door de medische keuring die hij moest ondergaan na aanleiding van zijn crash in Australië. Vandoorne klopte onder andere, teamgenoot Jenson Button tijdens de kwalificatie.

Formule debutant Stoffel Vandoorne heeft zich als twaalfde gekwalificeerd. De jonge Belg vervangt in Bahrein Fernando Alonso, die donderdag niet door de medische keuring die hij moest ondergaan na aanleiding van zijn crash in Australië. Vandoorne klopte onder andere, teamgenoot Jenson Button tijdens de kwalificatie.

Lewis Hamilton was tijdens de kwalificatie in Bahrein het snelst. Hij snelde naar zijn eenenvijftigste poleposition uit zijn carrière. Stalgenoot van de Brit, Nico Rosberg start morgen vanaf de tweede stek. De beide coureurs van Ferrari nemen op de grid de derde en vierde plaats in. Sebastian Vettel legde beslag op plek drie terwijl zijn Finse teamgenoot Kimi Raikkonen kwalificeerde zich als vierde.

Toro Rosso

De coureurs van Toro Rosso schopten het allebei tot in Q2. Carlos Sainz kwam daarin niet verder dan de elfde plaats. Zijn Nederlandse teamgenoot deed het een plekje beter en start daardoor morgen vanaf de tiende startplek.
Na afloop liet Verstappen weten blij te zijn met het verloop van de kwalificatie. ”Het circuit van Bahrein is niet de ideale baan voor onze auto, daarom ben ik blij met deze tiende plaats. Het is sowieso lastig om te zeggen waar je staat omdat het vooral in Q2 heel dicht bij elkaar zit. Een klein foutje tijdens je ronde kan je op de startgrid zo een plekje kosten” aldus een tevreden Verstappen.

Verstappen ziet perspectief in Bahrein

Verstappen ziet perspectief in Bahrein

Tijdens de tweede vrije training voor de Grand Prix van Bahrein heeft Max Verstappen de vierde tijd geklokt. De coureur van Toro Rosso reed een tijd van 1:32,406 en was daarmee ruim zeven tienden sneller van zijn stalgenoot Carlos Sainz Jr.

De 18-jarige Limburger kwam op het Bahrein International Circuit, dat tijdens de avondsessie werd verlicht door felle lampen langs de baan, tot een tijd van 1.32,406. De tijd in de tweede vrije training was ruim twee tellen sneller dan in de eerste vrije training. Tijdens de eerste vrije training kwam Verstappen tot 1.34,860.

Top 4

Na afloop van de tweede oefensessie moest de Nederlander alleen, de beide Mercedes coureurs en Jenson Button met zijn McLaren voor zich dulden. Rosberg was de snelste en kwam tot een tijd van 1.31,001.Hij was hiermee ruim twee tiende sneller van zijn stalgenoot Lewis Hamilton die 1.31,242 kwam. Jenson Button kwam met zijn McLaren tot 1.32,281 en was daarmee net sneller dan Verstappen.
Tevredenheid bij Verstappen
”Ik ben zeer tevreden”, aldus Verstappen na afloop van de training. ”Dit is een goed begin van een hopelijk goed weekend. ” De baancondities waren nu anders en er valt natuurlijk van alles te verbeteren, maar het is zeker een goede start”, aldus Verstappen op zijn eigen website.
“We gingen probleemloos rond en konden aan de afstelling van de auto werken, dat is erg positief. Het gaat nu goed, maar we blijven met beide benen op de grond staan, want we weten niet wat anderen getest hebben. We zullen ons moeten blijven verbeteren, net als de anderen doen. Maar het ziet er voor nu zeker positief uit.”

Problemen voor Vettel

Formule 1 debutant voor McLaren Stoffel Vandoorne, de verdie Fernando Alonso vervangt klokte de elfde tijd. Vandoore bleef daar mee net Carlos Sainz voor.
Tegen het einde van de testsessie viel Ferrari-coureur Sebastian Vettel stil met een technisch probleem. Hij zette nog wel met 1.32,650 de zesde tijd neer. Ploegmaat Kimi Raikkonen noteerde de vijfde tijd: 1.32,452.
De beide Mercedes coureurs staken zowel in de eerste vrije training als in de tweede met kop en schouder boven het veld uit. Rosberg was op zijn beurt ruim een halve seconde sneller van de huidige wereldkampioen.

Wolff: ”Geen vertrouwen in het kwalificatiesysteem”

Wolff: ''Geen vertrouwen in het kwalificatiesysteem''

Toto Wolff, baas van Mercedes heeft weinig vertrouwen in de nieuwe manier van kwalificeren. Wolff verwacht niet dat het nieuwe kwalificatiesysteem in Bahrein wel voor positieve reacties gaat geven. Het nieuwe kwalificatiesysteem, waarbij steeds steeds de coureur met de slechtste tijd afvalt werd voor het eerst in Melbourne tijdens de Grand Prix van Australië gebruikt. Na afloop van de kwalificatie was er veel kritiek.

Tweede kans

“Dit weekend krijgt het nieuwe kwalificatiesysteem een tweede kans, het debuut was weinig indrukwekkend.”, aldus Wolff tegenover Autosport.com.
“Het is ons niet gelukt om het juiste format te vinden en ik weer zie niet in hoe het komend weekend in Bahrein opeens leuker is voor de fans.”
”Ik hoop dat dit soort ingrijpende veranderingen de volgende keer beter worden doordacht voordat ze doorgevoerd worden.” Aldus Wolff.

Nog een keer

Commerciële baas van de Formule 1 Bernie Ecclestone, verklaarde vorige week al na hevige kritiek op het nieuwe systeem alleen nog in Bahrein gebruikt gaat worden.
Het beleid is tegen het zere been van de coureurs, die woensdag nog in een open brief pleitten voor herziening van de manier waarop de Formule 1 wordt geleid en voor aanpassing van de besluitvorming.

Alonso niet door medische keuring debuut voor Vandoorne

Alonso niet door medische keuring debuut voor Vandoorne

Fernando Alonso zal aankomend weekend niet in aktie komen tijden de Grand Prix van Bahrein. De Spanjaard is niet door de verplichte medische keuring gekomen en moet zijn stoeltje voor komend weekend afstaan. Uit de medische keuring blijkt dat Alonso een klein scheurtje achter zijn ribben heeft en daardoor vinden de doktoren het onverantwoord om hem te laten racen.

Stoffel Vandoorne zal dit weekend Alonso vervangen en maakt hiermee z’n debuut in de Formule 1 en wordt momenteel overgevlogen vanuit Japan om op tijd te zijn voor de eerste trainingen

(C) Foto Fia.com

 

Max: In Bahrein een resultaat halen

Max: In Bahrein een resultaat halen

Max Verstappen kijkt ondanks zijn enigszins teleurstellend verlopen eerste Grand Prix van het Formule 1-seizoen in Australië vol vertrouwen uit naar de race van komend weekend in Bahrein. Verstappen haalde vervolgens flink uit naar zijn team, maar volgens de 18-jarige Limburger is alles inmiddels uitgepraat en zal hij in Bahrein met frisse moed aan de start staan.

“We hebben lessen geleerd in Australië”, kijkt hij tegenover NU.nl vooruit. “We moeten het met het team nu beter voor elkaar hebben. Het ging niet vlekkeloos, we hebben dat geanalyseerd en daar komen we sterker uit.”
Vorig seizoen
Verstappen heeft niet al te goede herinneringen aan Bahrein. Vorig jaar moest Verstappen na een weekend vol problemen al na 36 ronden de strijd staken in Bahrein. Zijn Renault krachtbron zorgde voor een onplezierige kennismaking met Bahrein.

Betere betrouwbaarheid

Na alle problemen van vorig seizoen lijkt het erop dat de STR11 betrouwbaarder is dan zijn voorganger. “Hij blijft heel, dat vind ik het allerbelangrijkste”, aldus de Verstappen. “We hebben tot nu toe heel weinig problemen gehad, dus dat is positief.”
Doordat dat Toro Rosso gebruik maakt van een verouderde krachtbron komen er geen updates. Hier maakt de jonge Limburger zich geen zorgen over. Verstappen is zich er wel van bewust dat hij en Carlos Sainz waarschijnlijk enigszins in het nadeel zijn in de loop van het seizoen.
“Op motorisch vlak waarschijnlijk wel, maar dat betekent dat we harder aan het chassis moeten werken. Ik had liever een motor die doorontwikkeld had kunnen worden, maar op dit moment functioneert alles goed, dus daar ben ik heel blij mee.”
Vrijdag staan in Bahrein de eerste en tweede vrije training op het programma. Een dag later volgen de derde vrije training en de kwalificatie en op zondag staat om 17.00 uur de race op het programma.

Foto: (C) Red Bull Content Pool

Briatore niet DE opvolger van Ecclestone

Briatore niet DE opvolger van Ecclestone

Flavio Briatore kan van het lijstje met opvolgers van Bernie Ecclestone, Briatore is wel een geschikte kandidaat maar een eventuele kandidatuur en aanstelling stuit op veel weerstand vanuit het Formule 1 circuit. De kandidatuur van de Italiaan was speculatief maar kan dus nu al de prullenbak in.

De Flamboyante Briatore was tot 2009 teambaas van het team van Renault in de Formule 1. Na de zo genoemde crash gate is Briatore een persona non grata in de Formule 1. Deze crash gate zorgt er voor dat de Italiaan niet kan terugkeren in de Formule 1. Ecclestone gaf onlangs aan Briatore graag terug te zien in de Formule 1. Ecclestone: ”Dat zijn rentree geen doorgang kan vinden is een spijtige zaak en een groot verlies voor de Formule 1 aldus Ecclestone.”

De Crash gate

Flavio Briatore word gezien als het brein achter het plan in 2008 om tijdens de Grand Prix van Singapore Nelson Piquet Junior opzettelijk te laten crashen. Het doel hiervan was om een gunstige safety-car periode te veroorzaken. Dit om Renault coureur Fernando Alonso te laten winnen en zo aan de Wereldtitel te helpen. Briatore’s rechterhand en partner in crime, Pat Symonds werd ook geschorst. Symonds is echter is al geruime tijd weer werkzaam in de Formule 1.

Renault: ”Geen brandstof beperkingen”

Renault: ''Geen brandstof beperkingen''

”Afschaffen die beperkingen op het gebruik van brandstof”, dat vind Renault. Renault vind dat dit soort regels niet thuis horen in de Formule 1. Deze regels zijn voor de endurance racerij. Een Formule 1 bolide mag maximaal 100 kilo brandstof verbruiken per race, dit bij een maximale brandstoftoevoer van 100 kilo per uur.
Cyril Abiteboul, directeur bij Renault Sport verteld tegenover Autosport, “Ik ben een groot fan van het in stand houden van de Formule 1 als Formule 1. We moeten er voor waken niet te veel de kant van de endurance racerij op. Een van de dingen die de Formule 1 in gevaar brengt, of in elk geval een bedreiging vormt, is als we proberen om de Formule 1 en endurance te combineren.”

Geen endurance sport worden

“Endurance draait om efficiëntie, duurzaamheid, uithoudingsvermogen. De Formule 1 is meer van de korte races, sprints waarin rijders continu in de aanval en op het randje horen te rijden, dat is wat Formule 1 zo spectaculair maakt. In de tijd dat we met V8 motoren reden was er al sprake van brandstofmanagement. Dit was toen echter meer uit tactisch oogpunt. Nu is het opgelegd, een verplichting. Als het aan mij ligt, verwijderen ze die limieten voor de brandstof.”

Clausule contract Verstappen interessant voor anderen

Clausule contract Verstappen interessant voor anderen

Het zou zomaar kunnen dat Max Verstappen volgend seizoen, in het jaar 2017 niet meer voor Red Bull rijd. In het contract van de jonge Nederlander is een clausule opgenomen waarin staat dat hij gratis mag vertrekken als hij volgend seizoen niet word gepromoveerd naar Red Bull Racing.

 
Volgens Gazzetta dello Sport staat deze clausule in het contract van de Limburger. Door deze clausule is Verstappen ineens heel erg interessant geworden voor andere teams. Er word al een poosje gespeculeerd over een eventuele overstap naar Ferrari en deze zou door middel van deze clausule een stuk eenvoudiger zijn. De Gazzetta dello Sport vraagt zich af: ”Zou de Scuderia eindelijk het risico durven nemen om voor een jong talent te gaan of verlengen ze gewoon het contract van Kimi Raikkonen weer om Sebastian Vettel te paaien?”

Mooie woorden voor Vettel

Verstappen heeft in de Gazzetta dello Sport mooie woorden over voor ex Wereldkampioen Sebastian Vettel. ”Coureurs die een team achter zich weten te scharen en de manschappen motiveren, springen er voor mij altijd uit. Vettel is daar een perfect voorbeeld van. Ik denk dat sfeer en geestdrift tot de belangrijkste eigenschappen van een rijder behoren.”