Monthly Archives: april 2016

Verstappen dik tevreden over Grand Prix Bahrein

Verstappen dik tevreden over Grand Prix Bahrein

Max Verstappen was na de kwalificatie van zaterdag al dik tevreden. Hij kwalificeerde zich als tiende voor de Grand Prix van Bahrein. Op zondag tijdens de race promoveerde Verstappen, de in door Nico Rosberg gewonnen Grand Prix zijn tiende startplaats tot een zesde plaats.

Eerste punten Toro Rosso in Bahrein

Verstappen was na afloop van de race in Bahrein dan ook dik tevreden, en het was volgens Verstappen dan ook ”een top race”. ”Zesde worden is een top resultaat. Dit is wel een goede revanche voor de slechte race van Melbourne.”
”Om na zo’n redelijke kwalificatie zo’n top resultaat neer te zetten, helemaal omdat dit circuit ons niet ligt. Dit is te merken aan de prestaties van de auto maar ook aan het feit dat het team hier nog nooit punten scoorde, tot nu dan hè!”

Verstappen etaleert talent

In Bahrein etaleerde Verstappen andermaal zijn talent. Met fantastische inhaalacties liet de jonge Limburger zien waarom de grote teams hem in de gaten houden. Vooral de uit remactie van Verstappen op Daniil Kvyat was van wereldklasse. “Hij wilde nog wel verdedigen, maar hij had geen schijn van kans”aldus een tevreden Verstappen.
” Alles klopte tijdens de race, de strategie pakte goed uit, de banden waren super en de auto ging als een tierelier. Fantastisch! Het team heeft een topprestatie geleverd en ik heb veel plezier gehad”, aldus een tevreden Verstappen.
Foto: (C) Red Bull Content Pool

Nico Rosberg regeert in Bahrein

Nico Rosberg regeert in Bahrein

”De race leek wel zes uur te duren”, zo verklaarde Nico Rosberg na afloop van zijn gewonnen race in Bahrein. De Duitse Mercedes coureur reed na een slechte start van zijn stalgenoot Lewis Hamilton, die van poleposition was vertrokken vanaf de eerste ronde aan de leiding en stond deze niet meer af. Tegenstand was er nauwelijks voor de Duitser.

Goed weekend

Rosberg reed de gehele race vooraan en dat past volgens hem zelf precies in het verloop van zijn weekend. ”Het was een geweldig weekend. De start was belangrijk, ik had in de planning staan om het Lewis in de eerste bocht meteen lastig te maken. Nadat ik aan kop lag moest ik proberen om boel te controleren, en dat lukte. Ik ben echt ontzettend blij met deze overwinning”, aldus Rosberg.

”Ik had wel wat meer tegenstand verwacht. Van te voren heb ik voorspeld dat het tussen Lewis, mij en de beide Ferrari’s zou gaan. Ik ben blij met mijn overwinning, ik had het echter nog mooier gevonden als ik er harder voor had moeten vechten. Echter na wat er voor de start gebeurd met Sebastian (geplofte  motor in de warm-up ronde) en Lewis (slechte start en een touche met Bottas in de eerste bocht) is het ook niet raar dat die tegenstand uitbleef. Kimi gaf echter goed partij.

Ver vooruitkijken wil de Duitser niet ondanks dat hij nu bovenaan staat in het kampioenschap. ”Aan het kampioenschap denken durf, wil en kan ik nog lang niet denken. Ik sta nu dan wel bovenaan maar dat kan over drie races wel weer anders zijn. De Ferrari’s zitten ons op de hielen.”

Vandoorne sneller dan Button in kwalificatie

Formule debutant Stoffel Vandoorne heeft zich als twaalfde gekwalificeerd. De jonge Belg vervangt in Bahrein Fernando Alonso, die donderdag niet door de medische keuring die hij moest ondergaan na aanleiding van zijn crash in Australië. Vandoorne klopte onder andere, teamgenoot Jenson Button tijdens de kwalificatie.

Formule debutant Stoffel Vandoorne heeft zich als twaalfde gekwalificeerd. De jonge Belg vervangt in Bahrein Fernando Alonso, die donderdag niet door de medische keuring die hij moest ondergaan na aanleiding van zijn crash in Australië. Vandoorne klopte onder andere, teamgenoot Jenson Button tijdens de kwalificatie.

Lewis Hamilton was tijdens de kwalificatie in Bahrein het snelst. Hij snelde naar zijn eenenvijftigste poleposition uit zijn carrière. Stalgenoot van de Brit, Nico Rosberg start morgen vanaf de tweede stek. De beide coureurs van Ferrari nemen op de grid de derde en vierde plaats in. Sebastian Vettel legde beslag op plek drie terwijl zijn Finse teamgenoot Kimi Raikkonen kwalificeerde zich als vierde.

Toro Rosso

De coureurs van Toro Rosso schopten het allebei tot in Q2. Carlos Sainz kwam daarin niet verder dan de elfde plaats. Zijn Nederlandse teamgenoot deed het een plekje beter en start daardoor morgen vanaf de tiende startplek.
Na afloop liet Verstappen weten blij te zijn met het verloop van de kwalificatie. ”Het circuit van Bahrein is niet de ideale baan voor onze auto, daarom ben ik blij met deze tiende plaats. Het is sowieso lastig om te zeggen waar je staat omdat het vooral in Q2 heel dicht bij elkaar zit. Een klein foutje tijdens je ronde kan je op de startgrid zo een plekje kosten” aldus een tevreden Verstappen.

Verstappen ziet perspectief in Bahrein

Verstappen ziet perspectief in Bahrein

Tijdens de tweede vrije training voor de Grand Prix van Bahrein heeft Max Verstappen de vierde tijd geklokt. De coureur van Toro Rosso reed een tijd van 1:32,406 en was daarmee ruim zeven tienden sneller van zijn stalgenoot Carlos Sainz Jr.

De 18-jarige Limburger kwam op het Bahrein International Circuit, dat tijdens de avondsessie werd verlicht door felle lampen langs de baan, tot een tijd van 1.32,406. De tijd in de tweede vrije training was ruim twee tellen sneller dan in de eerste vrije training. Tijdens de eerste vrije training kwam Verstappen tot 1.34,860.

Top 4

Na afloop van de tweede oefensessie moest de Nederlander alleen, de beide Mercedes coureurs en Jenson Button met zijn McLaren voor zich dulden. Rosberg was de snelste en kwam tot een tijd van 1.31,001.Hij was hiermee ruim twee tiende sneller van zijn stalgenoot Lewis Hamilton die 1.31,242 kwam. Jenson Button kwam met zijn McLaren tot 1.32,281 en was daarmee net sneller dan Verstappen.
Tevredenheid bij Verstappen
”Ik ben zeer tevreden”, aldus Verstappen na afloop van de training. ”Dit is een goed begin van een hopelijk goed weekend. ” De baancondities waren nu anders en er valt natuurlijk van alles te verbeteren, maar het is zeker een goede start”, aldus Verstappen op zijn eigen website.
“We gingen probleemloos rond en konden aan de afstelling van de auto werken, dat is erg positief. Het gaat nu goed, maar we blijven met beide benen op de grond staan, want we weten niet wat anderen getest hebben. We zullen ons moeten blijven verbeteren, net als de anderen doen. Maar het ziet er voor nu zeker positief uit.”

Problemen voor Vettel

Formule 1 debutant voor McLaren Stoffel Vandoorne, de verdie Fernando Alonso vervangt klokte de elfde tijd. Vandoore bleef daar mee net Carlos Sainz voor.
Tegen het einde van de testsessie viel Ferrari-coureur Sebastian Vettel stil met een technisch probleem. Hij zette nog wel met 1.32,650 de zesde tijd neer. Ploegmaat Kimi Raikkonen noteerde de vijfde tijd: 1.32,452.
De beide Mercedes coureurs staken zowel in de eerste vrije training als in de tweede met kop en schouder boven het veld uit. Rosberg was op zijn beurt ruim een halve seconde sneller van de huidige wereldkampioen.

Wolff: ”Geen vertrouwen in het kwalificatiesysteem”

Wolff: ''Geen vertrouwen in het kwalificatiesysteem''

Toto Wolff, baas van Mercedes heeft weinig vertrouwen in de nieuwe manier van kwalificeren. Wolff verwacht niet dat het nieuwe kwalificatiesysteem in Bahrein wel voor positieve reacties gaat geven. Het nieuwe kwalificatiesysteem, waarbij steeds steeds de coureur met de slechtste tijd afvalt werd voor het eerst in Melbourne tijdens de Grand Prix van Australië gebruikt. Na afloop van de kwalificatie was er veel kritiek.

Tweede kans

“Dit weekend krijgt het nieuwe kwalificatiesysteem een tweede kans, het debuut was weinig indrukwekkend.”, aldus Wolff tegenover Autosport.com.
“Het is ons niet gelukt om het juiste format te vinden en ik weer zie niet in hoe het komend weekend in Bahrein opeens leuker is voor de fans.”
”Ik hoop dat dit soort ingrijpende veranderingen de volgende keer beter worden doordacht voordat ze doorgevoerd worden.” Aldus Wolff.

Nog een keer

Commerciële baas van de Formule 1 Bernie Ecclestone, verklaarde vorige week al na hevige kritiek op het nieuwe systeem alleen nog in Bahrein gebruikt gaat worden.
Het beleid is tegen het zere been van de coureurs, die woensdag nog in een open brief pleitten voor herziening van de manier waarop de Formule 1 wordt geleid en voor aanpassing van de besluitvorming.