Monthly Archives: maart 2016

Alonso niet door medische keuring debuut voor Vandoorne

Alonso niet door medische keuring debuut voor Vandoorne

Fernando Alonso zal aankomend weekend niet in aktie komen tijden de Grand Prix van Bahrein. De Spanjaard is niet door de verplichte medische keuring gekomen en moet zijn stoeltje voor komend weekend afstaan. Uit de medische keuring blijkt dat Alonso een klein scheurtje achter zijn ribben heeft en daardoor vinden de doktoren het onverantwoord om hem te laten racen.

Stoffel Vandoorne zal dit weekend Alonso vervangen en maakt hiermee z’n debuut in de Formule 1 en wordt momenteel overgevlogen vanuit Japan om op tijd te zijn voor de eerste trainingen

(C) Foto Fia.com

 

Max: In Bahrein een resultaat halen

Max: In Bahrein een resultaat halen

Max Verstappen kijkt ondanks zijn enigszins teleurstellend verlopen eerste Grand Prix van het Formule 1-seizoen in Australië vol vertrouwen uit naar de race van komend weekend in Bahrein. Verstappen haalde vervolgens flink uit naar zijn team, maar volgens de 18-jarige Limburger is alles inmiddels uitgepraat en zal hij in Bahrein met frisse moed aan de start staan.

“We hebben lessen geleerd in Australië”, kijkt hij tegenover NU.nl vooruit. “We moeten het met het team nu beter voor elkaar hebben. Het ging niet vlekkeloos, we hebben dat geanalyseerd en daar komen we sterker uit.”
Vorig seizoen
Verstappen heeft niet al te goede herinneringen aan Bahrein. Vorig jaar moest Verstappen na een weekend vol problemen al na 36 ronden de strijd staken in Bahrein. Zijn Renault krachtbron zorgde voor een onplezierige kennismaking met Bahrein.

Betere betrouwbaarheid

Na alle problemen van vorig seizoen lijkt het erop dat de STR11 betrouwbaarder is dan zijn voorganger. “Hij blijft heel, dat vind ik het allerbelangrijkste”, aldus de Verstappen. “We hebben tot nu toe heel weinig problemen gehad, dus dat is positief.”
Doordat dat Toro Rosso gebruik maakt van een verouderde krachtbron komen er geen updates. Hier maakt de jonge Limburger zich geen zorgen over. Verstappen is zich er wel van bewust dat hij en Carlos Sainz waarschijnlijk enigszins in het nadeel zijn in de loop van het seizoen.
“Op motorisch vlak waarschijnlijk wel, maar dat betekent dat we harder aan het chassis moeten werken. Ik had liever een motor die doorontwikkeld had kunnen worden, maar op dit moment functioneert alles goed, dus daar ben ik heel blij mee.”
Vrijdag staan in Bahrein de eerste en tweede vrije training op het programma. Een dag later volgen de derde vrije training en de kwalificatie en op zondag staat om 17.00 uur de race op het programma.

Foto: (C) Red Bull Content Pool

Briatore niet DE opvolger van Ecclestone

Briatore niet DE opvolger van Ecclestone

Flavio Briatore kan van het lijstje met opvolgers van Bernie Ecclestone, Briatore is wel een geschikte kandidaat maar een eventuele kandidatuur en aanstelling stuit op veel weerstand vanuit het Formule 1 circuit. De kandidatuur van de Italiaan was speculatief maar kan dus nu al de prullenbak in.

De Flamboyante Briatore was tot 2009 teambaas van het team van Renault in de Formule 1. Na de zo genoemde crash gate is Briatore een persona non grata in de Formule 1. Deze crash gate zorgt er voor dat de Italiaan niet kan terugkeren in de Formule 1. Ecclestone gaf onlangs aan Briatore graag terug te zien in de Formule 1. Ecclestone: ”Dat zijn rentree geen doorgang kan vinden is een spijtige zaak en een groot verlies voor de Formule 1 aldus Ecclestone.”

De Crash gate

Flavio Briatore word gezien als het brein achter het plan in 2008 om tijdens de Grand Prix van Singapore Nelson Piquet Junior opzettelijk te laten crashen. Het doel hiervan was om een gunstige safety-car periode te veroorzaken. Dit om Renault coureur Fernando Alonso te laten winnen en zo aan de Wereldtitel te helpen. Briatore’s rechterhand en partner in crime, Pat Symonds werd ook geschorst. Symonds is echter is al geruime tijd weer werkzaam in de Formule 1.

Renault: ”Geen brandstof beperkingen”

Renault: ''Geen brandstof beperkingen''

”Afschaffen die beperkingen op het gebruik van brandstof”, dat vind Renault. Renault vind dat dit soort regels niet thuis horen in de Formule 1. Deze regels zijn voor de endurance racerij. Een Formule 1 bolide mag maximaal 100 kilo brandstof verbruiken per race, dit bij een maximale brandstoftoevoer van 100 kilo per uur.
Cyril Abiteboul, directeur bij Renault Sport verteld tegenover Autosport, “Ik ben een groot fan van het in stand houden van de Formule 1 als Formule 1. We moeten er voor waken niet te veel de kant van de endurance racerij op. Een van de dingen die de Formule 1 in gevaar brengt, of in elk geval een bedreiging vormt, is als we proberen om de Formule 1 en endurance te combineren.”

Geen endurance sport worden

“Endurance draait om efficiëntie, duurzaamheid, uithoudingsvermogen. De Formule 1 is meer van de korte races, sprints waarin rijders continu in de aanval en op het randje horen te rijden, dat is wat Formule 1 zo spectaculair maakt. In de tijd dat we met V8 motoren reden was er al sprake van brandstofmanagement. Dit was toen echter meer uit tactisch oogpunt. Nu is het opgelegd, een verplichting. Als het aan mij ligt, verwijderen ze die limieten voor de brandstof.”

Clausule contract Verstappen interessant voor anderen

Clausule contract Verstappen interessant voor anderen

Het zou zomaar kunnen dat Max Verstappen volgend seizoen, in het jaar 2017 niet meer voor Red Bull rijd. In het contract van de jonge Nederlander is een clausule opgenomen waarin staat dat hij gratis mag vertrekken als hij volgend seizoen niet word gepromoveerd naar Red Bull Racing.

 
Volgens Gazzetta dello Sport staat deze clausule in het contract van de Limburger. Door deze clausule is Verstappen ineens heel erg interessant geworden voor andere teams. Er word al een poosje gespeculeerd over een eventuele overstap naar Ferrari en deze zou door middel van deze clausule een stuk eenvoudiger zijn. De Gazzetta dello Sport vraagt zich af: ”Zou de Scuderia eindelijk het risico durven nemen om voor een jong talent te gaan of verlengen ze gewoon het contract van Kimi Raikkonen weer om Sebastian Vettel te paaien?”

Mooie woorden voor Vettel

Verstappen heeft in de Gazzetta dello Sport mooie woorden over voor ex Wereldkampioen Sebastian Vettel. ”Coureurs die een team achter zich weten te scharen en de manschappen motiveren, springen er voor mij altijd uit. Vettel is daar een perfect voorbeeld van. Ik denk dat sfeer en geestdrift tot de belangrijkste eigenschappen van een rijder behoren.”

Hamilton: ”Beter starten een prioriteit”

Hamilton Beter starten een prioriteit

De start verbeteren dat is waar voor Mercedes een grote prioriteit ligt, tenminste dat vind Mercedes-coureur Lewis Hamilton. Volgens Hamilton deelt de leiding van de renstal deze mening. De Grand Prix van Australië was een perfect voorbeeld van de slechte starts van Mercedes. De beide bolides van Mercedes stonden op de eerste startrij, maar na de eerste ronde lagen ze vierde en zevende.

Reden van de slechte starts

Lewis Hamilton had bij zijn start na eigen zeggen last van wielspin. Rosberg startte op het vuile gedeelte van de grid en Hamilton verklaart dat hij last had van wielspin, terwijl Rosberg het starten aan de vuile kant van de baan als oorzaak voor de mindere start ziet. Volgens Mercedes baas Toto Wolff is het niet gek dat de auto’s zo slecht weg kwamen vanaf de grid in Australië. ”In de training gingen de proefstarts ook al niet volgens plan gingen. We doen er echter alles aan, om de starts te verbeteren.

“Mijn slechte start werd niet veroorzaakt door de nieuwe startprocedure,daar hebben we vorig jaar al mee kunnen rijden”, aldus Hamilton. ”Het wegkomen ging prima, maar toen ik de koppeling los niet had ik teveel wielspin. Dat kon ik niet meer herstellen voor de eerste bocht.”

F1 Coureurs laten het altijd afweten

F1 Coureurs laten het altijd afweten

Charly Whiting heeft gereageerd op de kritiek die de GPDA heeft geuit over de huidige gang van zaken op bestuurlijk vlak in de Formule 1. Vorig week plaatste het rijders orgaan een brief op Twitter waarin het stevige kritiek uitte op de gang van zaken en de toekomst van de Formule 1.

”Coureurs zijn laks”

“Het is niet nodig dat de coureurs zich meer gaan bemoeien met de regels. ik zou bovendien niet weten hoe we ze meer inspraak kunnen geven”, aldus Whiting in een interview met Autosport. Whiting is van mening dat de coureurs kans genoeg hebben om zegje te doen, echter laten de coureurs het echter negen van de tien keer afweten. Volgens Whiting zijn de coureurs zelfs ‘enigszins laks’.

Whiting: ”Ga graag de discussie aan”

Whiting wil, zo zegt hij ten alle tijde de discussie aan te willen gaan met coureurs: “Ik ben blij wanneer ik met de coureurs kan praten. In Barcelona hadden we tijdens de testsessies een bijeenkomst en daar was de opkomst prima. Daarnaast hebben de coureurs altijd de mogelijkheid om via rijders briefings hun ongenoegen te uitten en daarnaast is er een plek aan de vergadertafel van de FIA circuitcommissie beschikbaar. Bij die laatste mogelijkheid komt helaas nooit een coureur opdagen.”

Winnaar Paas Prijsvraag

Uitslag Paas actie

Zoals beloofd zouden wij vandaag de uitslag en de winnaar van de Paas Prijsvraag bekend maken. Allereerst de uitslag van de 19 letters die wij verstopt hadden tussen de Formule 1 nieuwsitems op onze website.

De oplossing was “Grandprix van Bahrein” Dat heeft natuurlijk alles te maken met de aankomende Grand Prix van Bahrein.

Uit alle inzendingen hebben wij een winnaar getrokken dit is geworden: STEFAN RIEM

Wij zullen morgen contact opnemen met de winnaar en hem de Paysafecard van 10 euro zo snel mogelijk mailen.

Bedankt voor jullie deelname aan onze Paasactie!

Red Bull content over Renault motor

Red Bull content over Renault motor

Daniel Ricciardo verwacht dat Red Bull Racing vanaf de Canadese Grand Prix in juni een geüpdate motor krijgt van Renault. Dit is dan een verbeterde versie van de huidige motor.

“De verwachting is dat we in Montreal, tijdens de Grand Prix van Canada weer een stap voorwaarts kunnen zetten”, zo laat de Aussie weten aan Autosport.com over de krachtbron die wordt gesponsord door TAG-Heuer.
“Ik weet alleen niet of we er enorm op vooruit zullen gaan. Die paar extra pk merk je misschien niet eens.”

Horner: ”Renault heeft progressie geboekt”

De teambaas van Red Bull Racing Chris Horner is blij dat de motor die Red Bull dit jaar tot zijn beschikking heeft stukken beter is als die van vorig seizoen. ”Ik ben voorlopig al blij met de progressie die Renault ten opzichte van 2015 heeft geboekt. In de winter zijn er belangrijke dingen gebeurd. We hebben nog een lange weg af te leggen, maar tijdens de testsessies zagen we al dat we in de lift omhoog zitten.”

Grand Prix van Australië

Vorige week, tijdens het eerste race weekend van het nieuwe seizoen was het team van Red Bull Racing tevreden. Tijdens de kwalificatie haalde Ricciardo Q3 maar werd daarin laatste teamgenoot Kvyat kwam mede door kleine problemen niet verder dan Q1. Tijdens de race viel Kvyat uit, Ricciardo daarentegen haalde een knappe vierde plaats.
Foto: (C) Red Bull Content Pool

Paas Prijsvraag win een 10 euro Paysafecard

Verschillende video's van de Testdagen in Barcelona

Speciaal omdat het Pasen is hebben wij voor jullie een leuke prijsvraag opgezet. In onze nieuwsitems hebben wij 19 paaseieren verstopt. Ieder Paasei bevat een letter. Alle letterS samen vormen 3 woorden. Zet deze op een rij en stuur het antwoord met je naam en leeftijd naar f1wedden@gmail.com

Om het makkelijker te maken staan links naar alle nieuws items nu in de linker sidebar. Het makkelijkste is als je zoekt op de computer.

Aan het einde van maandag 28 maart maken wij de winnaar bekend van de paysafecard van 10 euro. De paysafecard kan gebruik worden bij online winkels of bij één van de bookmakers op deze website.

De eerste letter vindt je al op deze pagina! Veel succes!!

Voorwaarden voor deelname:
Minimale leeftijd is 18 jaar
Het is niet toegestaan de uitslag via onze Facebookpagina of andere social media te delen. Een ieder die dit doet wordt direct geblokkeerd op onze fan page.
Mocht de uitslag toch geplaatst worden dan trekken wij deze prijsvraag direct in!

animaatjes-paasei-63889