Monthly Archives: februari 2016

Vertraging invoer kwalificatiesysteem

Ecclestone: ''Tijd voor verandering''

Tijdens de eerste race van het Formule 1 seizoen over drie weken in Australië, zal de nieuwe opzet van het kwalificatie systeem nog niet gebruikte kunnen worden. Formule 1 baas Bernie Ecclestone heeft dit zaterdag bevestigd.

Volgens Ecclestone, de baas van de koningsklasse van de autosport zal de nieuwe software klaar zijn voor de eerste kwalificatie training van het seizoen. De eerste kwalificatie staat gepland op zaterdag 19 maart op het programma. Volgens Ecclestone zal de software ongeveer half mei gereed zijn voor gebruik.

Grand Prix van Spanje

“We krijgen alles niet op tijd voor elkaar”, Verteld Ecclestone aan Autosport.com. “Het systeem zou bij de eerste kwalificatie van het seizoen al gebruikt gaan worden, maar omdat dat niet mogelijk is hopen we dat het systeem klaar is om tijdens de Grand Prix van Spanje, in het weekend van 15 mei het voor het eerste te kunnen gebruiken.”
“Tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Australië op het circuit van Albert Park, zal het oude kwalificatie systeem worden gebruikt. We hebben dit systeem kort gelden bedacht daardoor moet de software nog worden geschreven, dat is niet eenvoudig en kost tijd” aldus Ecclestone.
Tijdens het kwalificatiesysteem zijn alle auto’s op de baan rijden en er vervolgens elke anderhalve minuut iemand afvalt. Het idee is hierachter om meer spanning te creëren tijdens de kwalificatietraining.
Het plan word op 4 maart nog wel voorgelegd worden aan het World Motor Sport Council (WMSC) van de internationale autosportfederatie FIA.

betway-sportsbook

Eigen ideeën

Bernie Ecclestone zelf heeft nog wel enkele ideeën om vernieuwingen door te voeren in de Formule 1. De Britse 85-jarige baas van de Formule 1, wil zelf eigenlijk de huidige vorm van de kwalificatie behouden. Hij pleit eigenlijk ook voor kleinere aanpassingen van het huidige systeem en zijn regels.
“Wat ik wil is proberen is om de startgrid na de kwalificatie door elkaar gooien. Dit moet er voor zorgen dat degene die de snelste tijd heeft gezet tijdens de kwalificatie niet vanaf de eerste plaats op de startgrid met de noorderzon vertrekt. Waarom zal hij rustig aan doen in de race als hij snel is in de kwalificatie?”

“Maar als een coureur vanaf pole-position zou starten en ook nog eens de laatste race zou hebben gewonnen, krijgt hij zoveel seconden tijdstraf dat hij zich langs de rest van de deelnemers moet vechten. Dat zou spectaculair zijn.” Aldus Ecclestone over hoe hij de kwalificatie en de Formule 1 spannender wil maken.

animaatjes-paasei-39517

Toro Rosso coureurs maken meters

Toro Rosso coureurs maken meters

De 18 jaar jonge Toro Rosso coureur Max Verstappen, reed zijn beste ronde 1:25.393 op de medium compount van Pirelli. Dinsdag reed Verstappen zijn eerste test ronden in Barcelona op het Circuit de Catalunya. Verstappen zijn teamgenoot, Carlos Sainz reed maandag en woensdag zijn ronden en reed.

Dinsdag reed ‘Mad Max’ in de ochtend 59 ronden en in de daarop volgende middagsessie 62 ronden en eindigde daardoor totaal van 121. Zijn snelste rondetijd was toen 1.26,755.

Na afloop was Verstappen dik tevreden over de testsessies de afgelopen dagen. “De focus tijdens deze tests ligt op kilometers maken. Daarom reden zowel Carlos als ik lange runs met onze nieuwe. We hebben vandaag weer een goede dag gehad”, aldus de Limburger op zijn eigen site.

“Ik ben blij dat ik weer in een Formule 1 auto heb gezeten. Ik heb daarom ook veel plezier gehad. Over de auto is Verstappen zeer content. De auto doet wat ik wil, hij reageert op wat ik wil dat stemt mij zeer positief. De betrouwbaarheid is deze vier dagen geen probleem gebleken. Ik heb een lekke band gehad waarvan ons de oorzaak niet duidelijk is, dus dat moeten we nog uitzoeken. Maar dat soort dingen gebeuren.”

Verstappen is blij dat hij de afgelopen dagen veel ronden heeft kunnen rijden. “Zo hebben we de auto leren kennen en ik voel me er nu comfortabel in. Voor het team zijn het vier heel goede dagen geweest. Het is nog te vroeg om te zeggen waar we precies staan, dat wordt de komende week misschien wat meer duidelijk.”

betway-sportsbook

Ferrari weer het snelst

Kimi Raikkonen reed donderdag de op twee na snelste rondetijd van deze week met 1.23,477. De Finse coureur van Ferrari reed deze op super zachte banden de ultra soft compount. Hij reed in totaal 80 ronden op donderdag.

Raikkonen was achttiende sneller dan Daniil Kvyat van Red Bull Racing,die met 1.24,293 de tweede tijd van de dag reed. Kevin Magnussen reed de meeste ronden op donderdag. De 23-jarige Deen van Renault kwam tot 153 ronden.

McLaren

McLaren had een dramatisch slechte dag. Fernando Alonso reed in de ochtend 3 rondes. In de middagsessie kwam Alonso helemaal niet meer in actie. Het Britse team, met een Honda krachtbron werd aan de kant gehouden door een waterlek in het koelsysteem.

Foto: (C) Red Bull Content Pool

Toro Rosso vaakst rond op dag 3

Toro Rosso vaakst rond op dag 3

Toro Rosso heeft woensdag, tijdens dag drie de wintertest met Carlos Sainz in de cockpit de meeste ronden gereden van de dag. Sainz deed dit op het Circuit de Catalunya  in Barcelona tijdens de wintertest.

De 21-jarige Spaanse coureur van het team waar Max Verstappen ook voor rijd kwam tot 161 ronden. Dat zijn er elf minder dan Nico Rosberg de 172 rondes die de Duitse Mercedes coureur dinsdag af legde. Na afloop van de test sessie gaf Sainz aan tevreden te zijn over zijn eerste 2 testdagen op maandag kende hij een klein probleem met de versnellingsbak en op woensdag deden er zich geen noemens waardigheden voor en kwam de Spanjaard dus tot het indrukwekkende aantal van 161 rondes.

betway-sportsbook

Snelste van de dag

De snelste coureur van de woensdag was Nico Hülkenberg hij noteerde met 1.23,110 ver uit de snelste tijd. Met deze tijd was de Duitse coureur van Force India was daarmee bijna drie seconden sneller dan de rest van het veld.
Hülkenberg reed als enige een tijdje op de snelle, ultra zachte banden en reed daarmee de concurrentie op grote achterstand. De ultra zachte band is een nieuw soort band van Pirelli. Deze band is nog zachter dan de super soft compount en heet de ultra soft.
Haas F1 coureur Romain Grosjean en de Fin Kimi Raikkonen van Ferrari completeerden met 1.25,874 en 1.25,977 de top drie.

Foto: (C) Red Bull Content Pool

Alonso: McLaren gaat stappen maken

Alonso: McLaren gaat stappen maken

Fernando Alonso is ervan overtuigd dat alleen McLaren in de toekomst in staat is om Mercedes af te troeven in de strijd om het wereldkampioenschap. Alonso verwacht dat McLaren vanaf 2017 echt een poging kan doen om Mercedes van de troon te stoten.

De afgelopen twee seizoenen werden gedomineerd door Mercedes en zijn coureurs Lewis Hamilton en Nico Rosberg. Hamilton kon twee titels bijschrijven en Rosberg werd twee maal tweede in de eindstand van het wereldkampioenschap. In het afgelopen kampioenschap speelde Fernando Alonso en zijn teamgenoot bij McLaren Jenson Button geen enkele rol van betekenis. McLaren trok Alonso in 2014 aan en had grote verwachtingen van de komst van Spanjaard. Tot op heden kon Alonso echter nog geen potten breken in dienst van het Britse team. Mede door dat de auto niet competitief genoeg was maar ook de betrouwbaarheid van de Honda aangedreven bolide was een van de oorzaken. Daar zal in de toekomst misschien wel verandering in komen stelt Alonso in elk geval.

Vorige seizoen

“Afgelopen seizoen waren we er niet klaar voor en daarom bleven de resultaten uit”, verteld tweevoudig wereldkampioen Alonso tegenover Motorsport.com. “Ik verwacht dat we dit jaar een flinke stap voorwaarts kunmen zetten.”
De 34-jarige Spanjaard denkt echter niet dat het team van McLaren het dit seizoen al in zich heeft om Mercedes te kunnen bijbenen. “Misschien dat we in 2017 de stap kunnen maken waarmee we Mercedes dan kunnen verslaan. Ik ben namelijk van mening dat in de toekomst alleen McLaren in staat zal zijn om Mercedes te verslan.”

Overgehaald door Ron Dennis

Het had niet veel gescheeld of Alonso had dit jaar geen onderdeel uitgemaakt van de Formule 1.
Alonso gaf in in de aanloop naar dit seizoen aan dat hij serieus heeft overwogen om een sabbatical te nemen. Alonso sprak hier meerder malen over met McLaren teambaas Ron Dennis, maar gaat desondanks gewoon van start.
Alonso kwam dinsdag voor het eerst in actie bij de testsessies in Barcelona. Hij reed in totaal 119 ronden en klokte 1.26,082 als snelste rondetijd.

animaatjes-paasei-85337

Hamilton: Hoop op meer tegenstand

Hamilton: Hoop op meer tegenstand

Hamilton eiste de afgelopen twee seizoenen met overmacht de wereldtitel op. De enige die in het spoor van de Brit kon blijven was zijn Duitse teamgenoot Nico Rosberg. Hij werd beide seizoenen tweede achter Hamilton.

”Ik hoop dat we dit seizoen wat meer uitdaging krijgen, dat het niet alleen de show van Lewis en Nico wordt. Ik hoop dat Ferrari vooruitgang heeft geboekt en ons bij kan benen. Dat is goed voor onze sport. Ik hoop dat Ferrari ons kan bijhouden en dat we een echte strijd krijgen met meerdere coureurs”, aldus Hamilton woensdag.

Vettel

Hamilton is net als alle andere coureurs deze dagen in Bacelona. Hier bereidt iedereen zich voor op het komende Formule 1 seizoen. Daar reed Sebastian Vettel (Ferrari) op maandag en dinsdag de snelste tijden tijdens de eerste tests.
”Echter kun je weinig waarde hechten aan deze tijden” We zullen pas weten hoe iedereen er echt voor staat tijdens de eerste Grand Prix van het seizoen in Melbourne”, vindt Hamilton. De eerste race van het seizoen in Australië staat op 20 maart op het programma in Melbourne op het circuit van Albert Park.

betway-sportsbook
Geen vrienden

De 31-jarige Hamilton heeft nogmaals aangegeven dat hij en zijn ploeggenoot Rosberg niet de beste vrienden zijn. Vorig seizoen was er een aantal incidenten tussen de beide kemphanen van Mercedes.
”Ja, er is wat wrijving. Maar eigenlijk is het maar een klein vuurtje waar iedereen steeds met benzine op gooit, in de hoop dat deze oplaait. En dat doen we ook zelf, afhankelijk van wie de race wint. Dat is competitie.”
Vorig seizoen was Hamilton oppermachtig en had hij het kampioenschap al zo goed als binnen voor de laatste races. Rosberg pakte hierdoor nog een paar overwinningen op rij.
”Ik deed wat ik moest doen, alles op safe. Ik gaf niet meer die extra procenten die ik daarvoor wel gaf. Maar Nico is door gegroeid, ik moet accepteren dat hij razendsnel is en dat ik ook weer een schepje er boven op moet doen om nog beter te worden. Ik denk dat ik het nog steeds in me heb om opnieuw wereldkampioen te worden.”
Hamilton (tien) en Rosberg (zes) wonnen vorig jaar samen zestien van de negentien races in de Formule 1. Hamilton heeft nog een contract tot eind 2018 bij Mercedes. Rosberg ligt nog een jaar vast en wat hij na dit seizoen gaat doen is nog niet duidelijk.

(C) Foto Mercedes AMG

Verstappen tevreden na eerste test

Definitief nieuwe kwalificatie eerste GP

121 ronden duurde de eerste test van Max Verstappen op het Circuit de Catalunya in Barcelona dinsdag. Na deze eerste test gaf de Nederlander aan tevreden te zijn ondanks een klein technisch probleem tijdens de ochtendsessie.

De 18 jaar jonge Nederlander reed in de ochtend 59 ronden. Ondanks dat de Limburger technische problemen kende. Tijdens de middag sessie reed ‘Mad Max’ nog eens 62 keer rond in zijn Toro Rosso bolide. De auto was door dat het team er nog niet aan toe gekomen was nog niet in de teamkleuren gespoten daarom reed Verstappen in een donker blauwe auto rond.

Kilometers maken

De snelste ronde van Verstappen, 1.26,755 was niet de snelste van de dag. Bij lange na eigenlijk niet. De snelste ronde van de Limburger was de elfde en laatste tijd van de dag, Iets waar de jonge Nederlander zich niet druk om maakte. “We hebben ons vandaag gefocust op de lange runs. We moesten kilometers maken, de auto leren kennen”, aldus de jonge coureur op Verstappen.nl.
“De auto wordt voor de tests van volgende week nog aangepast, waardoor we meer aan de afstelling kunnen werken. Daar richten we ons nu dus nog niet op. We hebben ook alleen met medium compound banden gereden, snelle tijden zijn in dit stadium van de testweken, totaal niet belangrijk voor ons. We hadden als doel om veel rondes te rijden en dat is gelukt” aldus Verstappen.

betway-sportsbook

Meer dan 100 ronden

Naast Verstappen passeerden nog zeven andere coureurs de grens van honderd ronden op de tweede dag van de tests sessies in Catalonië.
De Mercedes coureur Nico Rosberg kwam met zijn bolide zelfs tot een totaal van 172. Dit zestien meer dan teamgenoot Lewis Hamilton maandag aflegde.
Valtteri Bottas van Williams noteerde een rondentotaal van 134. De Fin bleef daarmee viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel (126) voor.

Eerste gesneuvelde Renault motor

Sebastian Vettel was net als maandag, aan het eind van de dag bovenaan te vinden in het ”klassement”. De Duitser van Ferrari klokte in de ochtendsessie al een tijd van 1.22,810.
Aan het einde van de middagsessie zorgde Vettel nog voor een rode vlag. Dit gebeurde omdat hij stilviel en zijn wagen langs de kant parkeerde.
Eerder op de middag had Renault coureur Jolyon Palmer al een zijn auto langs de kant geparkeerd met een kapotte krachtbron. De 25-jarige Brit eindigde zo met 42 ronden op dinsdag, nadat hij maandag slechts 37 ronden op de teller zette.

Tijden weinig zeggend

Vettel zijn tijd was ruim een halve seconde sneller dan die van de Australiër in dienst van Red Bull Racing, Daniel Riccardio: 1.23,525. Rosberg een snelste tijd van was 1.24,867.
De coureurs legden hun ronden af op verschillende soorten banden en met verschillende doeleinden. Hierdoor is er eigenlijk, zoals Verstappen al eerder aangaf geen waarde te hechten aan de gereden tijden.

Ecclestone voorspelt een saai seizoen

Ecclestone: ''Tijd voor verandering''

”Een saai en voorspelbaar seizoen ” daar vreest Bernie Ecclestone voor. De 85-jarige Brit vindt dat het makkelijker moet worden aanpassingen te doen om zo de attractiviteit van de Formule 1 weer te verhogen. De huidige regelgeving moet worden aangepast om te zorgen voor meer spanning en spektakel.

Geen lange termijn visie

“Bijna geen enkel team in de Formule 1 is bezig met de lange termijn”. Dat wil zeggen: ”de lange termijn is voor hen twee of drie races”, analyseert de commerciële baas van de Formule 1 in een interview met de Daily Mail. De langere termijn die Ecclestone bedoeld is de komende seizoenen.
“Doordat er zo word gedacht, is er geen enkele spanning meer en dit zorgt ervoor dat de Formule 1 er nog nooit zo slecht voor heeft gestaan. Als ik naar mezelf kijk zou ik geen geld uitgeven aan het bezoeken van een race met mijn familie. Geen denken aan.”
“Wat heb je eraan om nu al te weten dat Lewis Hamilton zeer waarschijnlijk wint en de andere Mercedes in de persoon van Nico Rosberg ook op het podium staat? En dat rest ver achter hun rijd onder aanvoering van 2 Ferrari’s.”

betway-sportsbook

Kartelvorming in de Formule 1

Volgens Ecclestone hebben Ferrari en Mercedes veel te veel macht op dit moment. Samen kunnen zij de komende jaren belangrijke regelwijziging blokkeren. Dit kunnen ze doen door een veto omdat ze acht van de elf teams van een motor voorzien.
“Zoiets heet in het bedrijfsleven een kartel en kartelvorming is illegaal. Bovendien leiden ze niet tot een spannend kampioenschap.”

Plan voor nieuw kwalificatiesysteem bijna klaar

Verschillende video's van de Testdagen in Barcelona

De teams in de Formule 1 hebben ingestemd met een plan om het huidige kwalificatiesysteem grondig te wijzigen. Dit om meer spanning en concurrentie te generen. Op de tweede dag van de eerste wintertest sessie, werd er druk overleg gepleegd tussen alle Formule 1 teams.

 

Gisteren werd het nieuws naar buiten gebracht na urenlang overleg, melden verschillende media.           In Genève vergaderden dinsdag alles teambazen uit Formule 1 langdurig over verschillende manieren om meer spektakel te creëren de kwalificatie trainingen in de Formule 1.

Nieuwe opzet

In het eerste deel van de kwalificatie gaan alle 22 coureurs het circuit op, waarna na zeven minuten de langzaamste gedwongen wordt om zijn wagen langs de kant te zetten. Vervolgens valt er elke anderhalve minuut iemand af. Dit blijft zich herhalen tot er nog vijftien coureurs over zijn.
Na vijf minuten in deel twee van de kwalificatie valt er opnieuw elke anderhalve minuut iemand af. Tot er uiteindelijk nog acht coureurs overblijven.

betway-sportsbook

Battle for Pole Position

De overgebleven acht coureurs, dringen door tot de derde en laatste kwalificatieronde. In deze derde en beslissende kwalificatie ronde. In deze nieuwe Q3 word het proces na vijf minuten herhaald. Na deze 5 minuten zal er dus elke anderhalve minuut iemand afvallen tot er 2 coureurs overblijven. Uiteindelijk strijden er twee coureurs, een uur vol spanning om de pole position in de race.

WMSC akkoord

Met het akkoord van alle teambazen is er een belangrijke stap gezet in de overstap naar het nieuwe systeem. De volgende stap is dat het plan 4 maart word voorgelegd aan het World Motor Sport Council (WMSC) van de internationale autosportfederatie FIA deze moet goedkeuring geven voordat er iets veranderd kan worden aan het huidige kwalificatie systeem

Ferrari weer het snelst in de ochtend

Ferrari weer het snelst in de ochtend

Testdag twee is halverwege. En net als gisteren is het Ferrari met Sebastian Vettel achter het stuur de snelste in de ochtend sessie.

Ferrari weer het snelst in de ochtend

Op de nieuwe ultra zachte band van Pirelli klokte de Duitser een tijd van 1:22.810. Gisteren reed Vettel in de ochtendsessie 1:24.939, dit was aan het einde van de dag nog steeds de snelste tijd. De coureur met de tweede tijd in de ochtend was Daniel Ricciardo van Red Bull Racing hij klokte een tijd van 1:23.525 en was daarmee 0.715 langzamer dan Vettel.

 

Verstappen kent problemen

De ochtend van Max Verstappen was niet goed te noemen. De teller van de Nederlander staat op 59 ronden maar voor bocht 13. De sessie werd tijdelijk stil gelegd en na dat Verstappen van de baan was gehaald werd deze weer hervat. De STR11 van de jonge Limburger kon gelukkig snel weer geprepareerd worden, waardoor de Nederlander spoedig zijn programma kon hervatten. Verstappen heeft voornamelijk lange runs gedaan. En kwam daardoor niet verder dan de elfde en laatste tijd. Zijn snelste ronde was 1:27.346.
Het Fromule 1 team van Gene Haas heeft voor de testsessie van vandaag een nieuwe neus laten invliegen om te voorkomen dat deze dezelfde problemen geeft als gisteren. Het gaat hier om een verstevigd model waarmee Esteban Gutierrez tot de negende tijd kwam in de ochtend sessie. Hij deed dit op vier seconden van de snelste man Sebastian Vettel. Mercedes coureur Rosberg heeft net als Hamilton gisteren de meeste rondes gereden. Rosberg reed in de ochtendsessie 81 rondes.

Hier onder een overzicht van de tijden vanochtend gereden:

1. Sebatian Vettel        Ferrari                          1:22.810 46 ronden
2. Daniel Ricciardo     Red Bull Racing         1:23.525 58 ronden
3. Nico Rosberg           Mercedes                     1:24.867 81 ronden
4. Sergio Perez             Force India                  1:25.692 48 ronden
5. Marcus Ericcson     Sauber                           1:25.734 49 ronden
6. Valeteri Bottas        Williams                        1:25.872 56 ronden
7. Pascal Wehrlein      Manor                            1:25.925 36 ronden
8. Jolyon Palmer         Renault                           1:26.189 41 ronden
9. Esteban Gutierrez    Haas                               1:26.931 32 ronden
10.Fernando Alonso    McLaren Honda        1:27.198 71 ronden
11.Max Verstappen      Toro Rosso                  1:27.211 59 ronden

Ferrari start snel

Ferrari start snel

Sebastian Vettel heeft vandaag tijdens de testen op het circuit van Barcelona een goede indruk achter gelaten. De Duitser, in dienst van Ferrari was de snelste coureur in de ochtend sessie en die tijd werd niet meer geevenaart

Ferrari start snel

Voor de middag reed Vettel een rijd die aan het einde van de dag nog steeds boven aan het klassement. Zijn 1:24.939 was genoeg voor de eerste plaats in het klassement. Hamilton stond net als voor de middag tweede achter de Duitser, De Mercedes coureur reed niet de snelste tijd maarwel veruit de meeste ronden van het gehele veld.

Alle teams op de baan

Op de eerste dag van de wintertest presenteerden diverse teams nog hun auto. Red Bull, Haas F1, Mercedes, Force India, Renault en Manor Racing deden dit voor de start van de test. Lewis Hamliton reed een indrukwekkend aantal rondes in zijn Mercedes. De regerend Wereldkampioen reed tijdens de ochtend sessie 66 rondes en reed in de middag nog een 90 rondes. Dit was veruit het meeste van het gele veld.
Jolyon Palmer dit het aanmerkelijk rustiger, hij reed slechts 37 rondjes over de hele dag. Het team fabrieksteam van Renault kende uitermate stroeve start bij hun officieuze terugkeer in de Formule 1.

betway-sportsbook

Problemen Toro Rosso en Haas

Carlos Sainz reed namens Toro Rosso de eerste dag van de test. Hij moest echter het programma vroegtijdig afbreken door een probleem met het oliesysteem in de versnellingsbak.
Ook Haas F1 team kende problemen, Romain Grosjean reed tijdens een testronde vol gas over het rechte stuk toen uit het niets zijn voorvleugel afbrak. Voor morgen heeft Haas F1 verstevigingen aangebracht in de bevestiging van de voorvleugel

Overzicht deelnemersveld tweede test moment dinsdag 23 februari:

Mercedes                Nico Rosberg
Ferrari                     Sebastian Vettel (net als maandag)
Willams                  Valtteri Bottas (net als maandag)
Red Bull Racing   Daniel Ricciardo (net als maandag)
Force India            Sergio Perez
Renault                  Jolyon Palmer (net als maandag)
Toro Rosso           Max Verstappen
Sauber                   Marcus Ericsson (net als maandag)
McLaren               Fernando Alonso
Manor                   Pascal Wehrlein (net als maandag)
Haas                       Esteban Gutierez

animaatjes-paasei-85337