Monthly Archives: januari 2016

Mercedes ligt ruim op schema

Mercedes ligt ruim op schema

Regerend wereld kampioen bij de constructeurs en tevens renstal van de huidige Formule 1 kampioen Lewis Hamilton is druk met de nieuwe auto voor 2016.

“Eerste test moment”

De eerste officiële test reguliere test sessies staan op de kalender tussen 22 en 25 februari. Alle teams hopen dan gebruik te kunnen maken van hun eigen auto voor 2016.
Mercedes ligt ondanks het vervroegen van test moment op schema zo liet Simon Roberts onlangs weten.

Extra hard gewerkt

“Tijdens de kerst periode is er extra hard gewerkt door onze ontwerpers en engineers”. “Door het vervroegen van het eerste test moment liepen we wat achter, en dat is iets wat je niet kan gebruiken als je op jacht bent naar prolongatie van beide titels”. “Door het harde werken liggen we nu weer gewoon op schema.”

Hamilton gaf eerder al aan zeer benieuwd te zijn naar de nieuwe auto en sprak de hoop uit zijn titel te kunnen prolongeren met zijn nieuwe auto.

Het eerste officiële test moment is tussen 22 en 25 februari het circuit van Barcelona.
De nieuwe bolide van hetMercedes F1 team van Lewis Hamilton en Nico Rosberg word gepresenteerd op 21 februari.

Sebastian Vettel test dit seizoen al vroeg

Sebastian Vettel test dit seizoen al vroeg

Meervoudig wereld kampioen in de koningsklasse van de autosport, Sebastian Vettel heeft zijn eerste test kilometers al weer gereden. Op het circuit Fiorano reed Vettel de nodige rondes.

Tijden deze test reed “Baby Schumi” in de Ferrari van het seizoen 2014. Dit deed Vettel omdat een test sessie buiten de algemene sessies om verboden zijn door de international autosport federatie. Daarom heeft het team van Vettel en Raikonen officieel toestemming moeten vragen bij de FIA voor de sessie van Vettel.

Doel test onbekend

Waarom Ferrari zo vroeg in het jaar al aan het testen geslagen is, is onbekend. Mede doordat het niet toegestaan is om met de auto van 2016 te rijden of de auto van 2015, dit omdat er componenten van de auto van 2015 verwerkt zijn in de bolide van 2016. Het lijkt er dus op dat de test alleen maar voor het goede gevoel te zijn geweest.

Ferrari wil het komende seizoen het gat met Mercedes dichten. En zo proberen de hegemonie te doorbreken. De afgelopen seizoenen heeft Ferrari het verschil tussen de beide teams alleen maar zien groeien.

Mogelijke terugkeer tankstops in de Formule 1

Definitief nieuwe kwalificatie eerste GP

Het was even wennen toen in 2010 werd besloten om het tijdens de race tanken af te schaffen. Maar als het aan diversen partijen ligt kan dit wellicht weer ingevoerd worden.

Veiligheidsaspect

Er werd hier destijds toe besloten om de veiligheid te vergroten in pitlane, maar ook zeker om budgettaire redenen werd het tanken met een Formule 1 bolide afgeschaft.
Nu er anno 2016 door nieuwe technologieën op een goedkopere en veiligere manier getankt kan worden als voorheen lijkt er een serieuze kans dat het tanken in 2017 weer terug keert.

De voorzitter van de FIA Jean Todt heeft laten weten dat er serieus word gekeken of de tankstops in het seizoen 2017 misschien terug gaan keren. De verwachting is dat er door het toestaan van tankstops de spanning word verhoogd.

Meer PK’S

Een bijkomend voordeel van het toestaan van tankstops is, dat de teams de auto’s kunnen uitrusten met meer PK’S. Meer PK’S betekend meer vermogen wat weer kan lijden tot extra spektakel.

Haas GP ambitieuze nieuwkomer

Haas GP ambitieuze nieuwkomer

Het ambitieuze jongste Formule 1 team, Haas GP stelt zich een hoog doel voor de eerste formule 1 race van het seizoen. Naast proberen de auto heel te houden is volgens team baas Günter Steiner een plaats is de top 10 de doelstelling voor de Grand Prix van Australië

“We zijn goed bezig”

Met de eerder aan getrokken Roman Grosjean hoopt Steiner hoge ogen te gooien. Steiner: “Met het aantrekken van Grosjean mogen we concluderen dat we op de goede weg zijn.” Verklaarde Steiner tegen over Sky Sports. “Roman staat alom bekend als een goede coureur en bovenal als één van de coureurs met de meeste ervaring, dat iemand als Grosjean bij ons wil rijden laat zien dat we goed werk hebben verricht de afgelopen 2 jaar.”

Naast Grosjean, die de afgelopen 4 seizoen bij Lotus goede prestaties heeft behaald beschikt Haas GP over Esteban Gutierrez die ook nodige ervaring in de formule 1 heeft.

Krachtbron

De nieuwkomer in de koningsklasse van de autosport heeft een nauwe technische  samenwerking met Ferrari. De Italiaanse sportauto fabrikant, zelf ook actief in de Formule 1 levert daarmee ook de krachtbron voor de bolide van Haas GP.

Het Formule 1 seizoen word traditie getrouw geopend met de Grand Prix van Australië op het circuit van Melbourne Park. De seizoen opener zal plaats vinden in het weekend van 20 maart.