Monthly Archives: december 2015

Sebastian Vettel twijfelt of Max klaar is voor Ferrari

Ferrari klopt Mercedes tijdens ochtendsessie

Sebastian Vettel twijfelt of Max Verstappen momenteel al klaar is voor een plek bij Ferrari. De Nederlander die dit jaar voor het eerst in zijn Toro Rosso meedeed met de Formule 1 staat momenteel in de picture bij diversen renstallen.

Momenteel heeft Max nog een langlopend contract bij Redbull en zal volgend jaar wederom uitkomen voor het team van Toro Rosso.

Het huidige contract van Vettel loop tot het einde van het aankomende seizoen. Hij begrijpt dat er wordt gespeculeerd over een mogelijke plek voor Max Verstappen bij het team van Ferrari.

Verstappen voorstander voor verandering van strafsysteem

Horner: Toro Rosso eerst sneller dan Red Bull

Als het aan Formule 1 coureur Max Verstappen moet het het huidige strafpuntensysteem in de Formule 1 flink aangepast worden. Momenteel zijn de huidige regels te streng want ertoe geleid heeft dat de coureurs erg voorzichtig racen en weinig risico nemen. Dit zou vooral slecht zijn voor de fans.

“Het is zonde, ze zouden ons niet moeten tegenhouden om te racen. Ik denk niet dat de fans graag zullen zien dat ik me inhoud bij een inhaalkans omdat ik anders wellicht een ander raak”, aldus de Toro Rosso coureur in een interview met Autosport.

Afgelopen seizoen ontving Max al 8 strafpunten. Een coureur mag maximaal 12 strafpunten krijgen anders volgt er een schorsing van één Grand Prix.

Sinds de invoering van het strafpuntensysteem in 2014 heeft nog geen enkele coureur een schorsing gekregen omdat deze 12 strafpunten had.

Overname Lotus Formule 1 team door Renault afgerond

Motor aanpassingen misschien al in 2017

De veelbesproken overname van het Lotus Formule 1 team door Renault is afgerond. Afgelopen vrijdag zijn alle contracten ondertekend is daarmee is de autofabrikant uit Frankrijk weer terug in de Formule 1.

Afgelopen seizoen heeft Renault nog motoren geleverd aan het team van Toro Rosso en Red Bull. Door problemen tijdens de start van het raceseizoen kwam de autobouwer onder vuur te liggen. Hoewel Red Bull op zoek gegaan is naar een nieuwe motorleverancier voor 2016 heeft men uiteindelijk besloten om toch in 2016 gebruik te maken van de krachtbronnen van Renault.

Het opleidingsteam Toro Rosso waar Max Verstappen deel van uit maakt gaat volgend seizoen gebruik maken van Ferrari motoren.

In februari zal het nieuwe Renault-team in Parijs gepresenteerd worden.

Bernie Ecclestone “Grand Prix van VS gaat volgend jaar door!”

Ecclestone: ''Tijd voor verandering''

Formule 1-baas Bernie Ecclestone heeft gisteren bevestigd dat de Grand Prix van de Verenigde Staten volgend seizoen gewoon op de kalender staat. Onlangs maakte de internationale automobielfederatie (FIA) de race kalender voor seizoen 2016 bekend. Echter was het nog niet helemaal zeker dat de GP van de VS zou doorgaan omdat er financiële problemen zijn bij het Circuit of the Americas.

In een interview met Sky Sports geeft Ecclestone aan te verwachten dat ze de financiën op orde zullen krijgen en de race gewoon door gaat. Door het verminderen van de subsidie door de staat Texas werd te komst van de GP naar de Verenigde Staten onzeker.

Met de race van de Verenigde Staten erbij komt het aantal races volgend jaar uit op 21.

Eddie Jordan hekelt machtspositie van fabrieksteams

Eddie Jordan hekelt machtspositie van fabrieksteams

Voormalig teambaas Eddie Jordan van Jordan Grand Prix is van mening dat de huidige fabrieksteams in de Formule 1 op dit moment te veel macht hebben. En vindt dat vindt de onafhankelijke teams beter beschermd moeten worden.

“Ik vind de huidige situatie in de Formule 1 niet goed”, zei Jordan donderdag in een interview tegen Autosport. “Met alle respect voor Mercedes en Ferrari, maar ze hebben momenteel te veel controle in de autosport.”

Fabrieksteams hebben nu nog een te belangrijke stem in de Formule 1, waardoor ze genomen beslissingen van de leiders kunnen terugdraaien. Uiteraard proberen ze daar zelf beter van te worden en dat is niet goed voor de sport. Jordan is van mening dat er meer geluisterd moet worden naar de kleinere onafhankelijke teams in de Formule 1.

Max Verstappen blijft in de prijzen vallen

Max Verstappen blijft in de prijzen vallen

De Nederlandse Toro Rosso coureur blijft in de prijzen vallen. Gisteren is hij tijdens het jaarlijkse autosportgala in Londen verkozen tot rookie van het jaar. Dit is al de 2e “rookie” prijs die hij in ontvangst mocht nemen. Afgelopen vrijdag tijdens het jaarlijkse gala van de internationale autosportfederatie (FIA) werd Max ook al verkozen tot Rookie van het jaar.

Max Verstappen ontving de prijs uit handen van voormalig Formule 1-coureur Martin Brundle die hem complimenteerde met de prestaties van het afgelopen race seizoen. Vooral de unieke inhaal acties van Max worden door de juryleden gewaardeerd.

(C)Foto www.verstappen.nl

Coureurs Haas F1 Team voor 2016 zijn bekend

Coureurs Haas F1 Team voor 2016 zijn bekend

Aankomend seizoen zal het Haas F1 Team voor het eerst starten in de Formule 1. Deze gloednieuwe renstal opgericht in 2014 zal beschikken over een Ferrari motor met een chassis van Dallara.
Afgelopen maanden hebben ze de twee coureurs bevestigd die voor deze renstal in actie zullen komen. Dit zijn met Romain Grosjean en Esteban Gutiérrez.

Net als Toro Rosso en Sauber gaat het Haas F1 Team gebruik maken van een Ferrari klanten motor van seizoen 2015.
Het Haas F1 Team is een Amerikaans Formule 1-team dat in 2014 is opgericht door de teameigenaar van het NASCAR Sprint Cup-team Stewart Haas.

Coureurs Haas F1 Team 2016

Romain Grosjean en Esteban Gutiérrez

Motordeal met Ferrari bevestigt door Torro Rosso

Motordeal met Ferrari bevestigt door Torro Rosso

Renstal Torro Rosso heeft bevestigd dat het komend seizoen de beschikking heeft over een Ferrari motor.

Van de week werd al bekend dat Ferrari toestemming heeft gekregen van de FIA om in 2016 meer teams uit te rusten met een motor van 2015.

Afgelopen seizoen maakte Torro Rosso nog gebruik van Renault motoren maar was hier niet over te spreken. Mede hierdoor zijn ze op zoek gegaan naar een nieuwe motor leverancier voor 2016. Er is nu officieel bevestigd dat de renstal van Max Verstappen gebruik gaan maken van deze krachtbron die ongeveer vijftig a tachtig pk sterker is dan de huidige Renault motor. Met het zeer goed ontworpen chassis van de Torro Rosso beloven het weer spannende races te worden komend seizoen.

Tussen 2007 en 2013 maakte Torro Rosso al gebruik van de motoren van Ferrari.
Ferrari levert ook motoren aan Sauber en het nieuwe Haas F1 Team die vanaf 2016 zal meedoen in de Formule 1. Het Haas F1 Team is een Amerikaans Formule 1-team dat in 2014 is opgericht door de teameigenaar van het NASCAR Sprint Cup-team Stewart Haas.

Max verstappen verkozen tot persoonlijkheid van het jaar

Max verstappen verkozen tot persoonlijkheid van het jaar

De Nederlandse Torro Rosso coureur Max Verstappen heeft op het jaarlijkse gala van de internationale autosportfederatie (FIA) maar liefst drie prijzen in de wacht gesleept, waaronder de belangrijkste prijs als de persoonlijkheid van 2015.

Afgelopen vrijdag werd de 18-jarige Nederlander uitgeroepen tot de persoonlijkheid van het jaar. Hiermee volgt Verstappen de huidige wereldkampioen Lewis Hamilton op, die ook was genomineerd voor deze prijs.

Max Verstappen kreeg van een selecte groep journalisten de voorkeur boven andere gewaardeerde mensen uit de autosportwereld, onder wie zijn Formule 1-collega’s Hamilton, Nico Rosberg en Sebastian Vettel. Ook rallykampioen Sébastien Ogier en José Maria Lopez, wereldkampioen bij de toerwagens, waren voor deze prijs genomineerd.

Rookie van het jaar

Naast de hoofdprijs werd Verstappen ook uitgeroepen tot ‘rookie’ van het jaar en kreeg ook nog de prijs voor de mooiste inhaalactie. De inhaal prijs kreeg de jonge coureur vorig jaar ook al voor een prachtige manoeuvre in een Formule 3-race.

Teamleiding Mercedes waarschuwt Hamilton en Rosberg

Teamleiding Mercedes waarschuwt Hamilton en Rosberg

De teamleiding van Mercedes overweegt de huidige coureurs te vervangen als de moeizame relatie tussen de twee schadelijk wordt voor het team. De wereldkampioen Lewis Hamilton en Nico Rosberg kunnen slecht samenwerken en gunnen elkaar een overwinning niet. De teamleiding vindt dit onacceptabel en vindt dat de coureurs hier op een volwassen manier mee om moet gaan.

Spanningen in het team

Volgens Mercedes-teambaas Toto Wolff in een interview met Motorsport.com is de samenwerking tussen Hamilton en Rosberg het zwakke punt van het hele team. Iedere keer de zelfde problemen als één van de coureurs verliest moeten afgelopen zijn

Het contract van Nico Rosberg loopt tot en met 2016. En de drievoudig wereldkampioen Lewis Hamilton verlengde al eerder in 2015 zijn contract met drie jaar tot het einde van 2018.